naar volgend project
naar vorig project

nieuwbouw appingedam

Een rustige natuurlijke basis met kleurige en pittige details.

Vanwege aardbevingsschade is het oude huis gesloopt en woonde het gezin al meer dan 2 jaar in een tijdelijke woning. Voor de bouw van hun nieuwe woning willen de bewoners graag eerst starten met de kinderkamers. Zij hebben al die tijd geen eigen slaapkamer gehad en gunden hen een fijne, veilige eigen plek in hun nieuwe huis..

Na het ontwerp van de kinderkamers  zijn we ook de slag gegaan met de leefruimte beneden. De bewoners willen graag een grote leefkeuken met hout en kleur, en voor de rest van de ruimte een mooi rustig kleurenpalet met groentinten.

in het eikenhouten zitje in het raamkozijn kan je heerlijk lezen als de zon schijnt

Om het gevoel van openheid en ruimte te benadrukken is gekozen voor extra hoge plafonds. De open keuken wordt afgewerkt in eikenhout met als spannende toevoeging koper. Het kookeiland  krijgt een wit marmeren blad. Zo blijf je tijdens het koken in verbinding met de rest van de ruimte, de eettafel en het woongedeelte. Op de kale wand in de keuken komt een vitrine kastje speciaal voor het oude servies van oma, dat nu eindelijk de aandacht krijgt die het verdient. 

terugkerende materialen zorgen voor eenheid en gevoel van luxe

Om de rechthoekige vormen te breken wordt er een grote houten tafel met een organische vorm midden in de ruimte geplaatst. Op de lange muur is plek voor een statement, door middel van een groot kunstwerk.. 

Het zitgedeelte wordt vanwege de lichtinval gesitueerd bij de grote stalen pui en staat hierdoor ook in verbinding met de tuin. Een grote donkergroene modulaire bank zorgt ervoor dat iedereen een fijne plek heeft. Door de houten omlijsting valt de tv weg in de kunst eromheen. In tv meubel komt hetzelfde hout als in de keuken weer terug, dit zorgt voor eenheid. 

We hadden veel behoefte om voor ons te zien hoe het zou kunnen worden. En wie kan dat nou beter dan Eline!?! We waren zo blij met de hulp voor de kinderkamers dat ze ook onze woonkamer en keuken heeft ontworpen en wat zijn we blij! Met de VR-bril hebben we er al doorheen kunnen lopen en nu is het wachten totdat het klaar is maar wat wordt het geweldig!! Dank je wel voor het bedenken, visualiseren en geven van rust in deze periode.

familie tillema

review

compleet interieurdesign

Door écht naar jou te luisteren, worden al jouw woonwensen gerealiseerd. Je durft keuzes te maken die je van tevoren niet had kunnen bedenken.

laten we kennismaken

ontdek mijn werkwijze