scandinavisch minimalisme

Zo creëer je rust en ruimte in jouw interieur. 

Scandinavisch design is ontstaan door de behoefte van de Scandinavische bevolking om warmte en comfort te creëren in hun vaak koude en donkere klimaat. Het interieur werd zo een oase van rust zijn te midden van de ruige natuur. Denk aan warme materialen, zachte texturen en functionele ontwerpen die comfort en gemak bieden, zelfs op de donkerste dagen. 

less is more

Geen overtollige decoratie maar de nadruk op de schoonheid van eenvoudige vormen en hoogwaardige materialen. Kies voor strakke lijnen, ingetogen kleuren en een focus op functionaliteit. Less is more.  Het resultaat is een interieur dat rust uitstraalt en ruimte biedt om zelf  tot rust te komen.

designklassiekers zoals de egg chair

Iconische ontwerpers uit Scandinavië hebben de wereld veroverd met hun tijdloze creaties Denk aan de klassieke meubelstukken van Arne Jacobsen zoals de Egg Chair. De elegante PH-lampen van Poul Henningsen en de functionele Paimio stoelen van Hans Wegner. Deze designklassiekers blijven een bron van inspiratie voor ontwerpers over de hele wereld. 

Hoe pas je het toe in jouw interieur?

Begin met het kiezen van meubels en accessoires met strakke lijnen en eenvoudige vormen. Kies voor neutrale kleuren om een rustige sfeer te creëren. Voeg warmte toe met houten accenten en zachte en natuurlijke stoffen zoals wol, katoen en leer.. 

licht

Behalve lichte materialen is het licht zelf een belangrijk onderdeel van Scandinavisch design. Zorg voor grote ramen voor zoveel mogelijk natuurlijk licht. Verlicht de ruimte verder met eenvoudige, maar elegante verlichtingsarmaturen. In de Scandinavische, maar ook in Nederlandse, winter is het vaak vroeg donker dus investeer in goede verlichting.

de natuur in huis

Kies voor houten meubels en accessoires om warmte en textuur toe te voegen. Integreer planten in je interieur voor een frisse uitstraling en luchtzuivering. Ook natuurlijke kleuren en materialen zoals wit, grijs en licht hout zorgen voor een kalme en uitnodigende sfeer in huis.

opgeruimd staat netjes

En vergeet niet om functionele opbergoplossingen te integreren om rommel te minimaliseren en ruimte te maximaliseren.

Maatwerk oplossingen zijn in veel gevallen de beste oplossing. Wist je dat maatwerk niet duurder hoeft te zijn? Met een goed functioneel ontwerp en de juiste vakmensen voeg je niet alleen waarde toe aan jouw interieur maar ook aan jouw woning. 

oase van rust & comfort

Klaar om jouw interieur te transformeren naar een kloppend geheel?

Laat je inspireren door de natuurlijke schoonheid en ingetogen elegantie van Scandinavisch minimalisme. Zo wordt jouw interieur straks een oase van rust en comfort.

Neem vrijblijvend contact op voor een kennismaking en laat mij je helpen bij het creëren van jouw stijlvolle en rustgevende interieur.

skiss ontwerptraject

Ik denk na over het geheel en over ieder detail. Zo ga jij met een gerust hart keuzes maken voor jouw interieur.

plan een gratis kennismaking

ontdek mijn werkwijze