1001 keuzes bij nieuwbouw

De meest gemaakte fouten bij nieuwbouw

en hoe je ze kan voorkomen

Als interieurontwerper ben ik veel nieuwbouwprojecten tegen gekomen en één ding is duidelijk; er worden vaak dezelfde fouten gemaakt. Zonde, want met een goed plan vooraf kun je dit gemakkelijk voorkomen. 

Geen rekening houden met het zonlicht

Te vaak zie ik dat ramen op willekeurige plekken worden geplaatst, zonder rekening te houden met de lichtinval in huis. Dit kan leiden tot donkere en sombere ruimtes, zelfs op een zonnige dag. Werk samen met een architect én een interieurontwerper om positie van de ramen te bepalen. Een architect kijkt er soms net een beetje anders naar, dan een interieurontwerper. Zo kan een raam van buiten op 150 cm. hoogte erg mooi zijn, maar is het vanuit binnen gezien een doorn in het oog. 

Werken zonder plan

Een goede indeling is cruciaal voor een comfortabel en functioneel huis. Er moet tenslotte in geleefd kunnen worden. Bij een nieuwbouwhuis is het verleidelijk om je alleen te focussen op wat mooi is, maar het is belangrijk om ook praktisch te blijven denken.

Door van tevoren je wensen goed in kaart te brengen kun je een indeling maken die echt bij jou leven past. Als je weet hoe de ruimte ingedeeld moet worden kun je ook bepalen waar lichtpunten nodig zijn, waar de tv aansluiting moet komen en waar ruimte gemaakt moet worden voor opbergoplossingen. Vaak moet je dit al in een zeer vroeg stadium van de bouw aangeven.

Een interieurontwerper kan je goed begeleiden bij deze eerste essentiële keuzes. Ga daarom op tijd van start met een ontwerptraject en voorkom teleurstelling achteraf. 

Teveel focussen op trends

Natuurlijk is het leuk om je huis trendy en eigentijds te maken, maar trends komen en gaan. Kies liever voor een goede basis, van tijdloze elementen en investeer in kwalitatieve materialen. Zo creëer je een duurzaam interieur waar je lang trots op kunt zijn. Voeg persoonlijkheid toe aan je interieur met accessoires, kleuren, behang en decoratie die gemakkelijk vervangen kunnen worden als de trend voorbij is of je smaak verandert. Zo wordt het heus niet saai! 

Het overschrijden van het budget

En als laatste, het overschrijden van je budget. Het is gemakkelijk om je te laten meeslepen door alle mogelijkheden, maar het is belangrijk om realistisch te blijven over wat je kunt én wilt uitgeven aan je nieuwbouwwoning.

Stel van tevoren een gedetailleerd budget op en houd je hier ook aan. Bepaal wat voor jou de belangrijkste elementen zijn en wees bereid om compromissen te sluiten waar nodig. Wat moe nu en wat kan eventueel later ook nog toegevoegd worden? Tip; beknibbel niet op een goede basis, hier krijg je spijt van! 


Zo wordt jouw nieuwbouw woning een kloppend geheel

Met de juiste planning en aandacht voor details kun je een huis creëren dat perfect pas bij jouw levensstijl en wensen. Zo wordt jouw interieur straks een oase van rust en comfort.

Neem vrijblijvend contact op voor een kennismaking en laat mij je helpen bij het creëren van jouw stijlvolle en rustgevende interieur.

ik denk mee bij alle keuzes

plan een gratis kennismaking

Ik denk na over het geheel en over ieder detail. Zo ga jij met een gerust hart keuzes maken voor jouw interieur.

ontdek mijn werkwijze

skiss ontwerptraject