Déze iconen schreven geschiedenis 

Ik blijf het bijzonder vinden dat een goed ontworpen meubelstuk uit de vorige eeuw nog steeds voldoet aan de standaard van nu. Het zijn meubelstukken die generaties lang blijven inspireren, ontwerpen waarbij elk detail er toe doet en met aandacht is bedacht en gemaakt.  In deze blog neem ik je mee naar mijn favoriete designklassiekers!


Mijn absolute favoriet, de Togo Ligne Roset, ontworpen door Michel Ducaroy. Nog even sparen, maar ooit komt deze in mijn huis! Het ontwerp is al meer dan 50 jaar oud, maar nog steeds - of weer - enorm populair in moderne én klassieke interieurs. 

6 tijdloze designklassiekers

Togo Ligne Roset - Michel ducaroy 1973

De Panton Chair, ontworpen door Verner Panton. Bekend om zijn opvallende S vorm en de eerste stoel die volledig uit één stuk kunststof werd vervaardigd, destijds een baanbrekende prestatie! De stoel is speels, verkrijgbaar in prachtige kleuren én zit heerlijk. 

PAnton Chair - Vernon PAnton 1960

De Eames Lounge Chair, ontworpen door Charles en Ray Eames, is het toonbeeld van luxe en comfort. Het gebogen hout en de zwart leren kussen is de meest klassieke combinatie. Heel tof op een rouwe betonvloer in een loftachtige woning als je het mij vraagt! Vind je dit te heftig, ze hebben vorig jaar een special edition uitgebracht in ribstof  ♥

De Wishbone stoel, ontworpen door Hans Wegner, wordt geprezen om zijn minimalistische ontwerp en vakmanschap. Met zijn stevige houten frame en geweven zitting heeft de stoel een natuurlijke uitstraling. Het is een Scandinavisch kunstwerkje, waar je ook nog eens fijn op kunt zitten. 

De Thonet S 32 V, ontworpen door Marcel Breuer. Met zijn gebogen buisframe en missende achterpoten was het een revolutionair ontwerp. Inmiddels bijna honderd(!) jaar oud en nog steeds even mooi. Een klassiek voorbeeld uit de BAUHAUS stijl; minimalistisch en functioneel. 

eames lounge chair
charles & Ray Eames 1956


Wishbone stoel
Hans Wegner 1949

Thonet S 32 V 
Marcel Breuer 1927

PH5 lamp - Poul Henningsen 1958

De PH5 Hanglamp, ontworpen door Poul Henningsen in 1958, is hét voorbeeld van  het ontwerpprincipe 'form follows function'. De vorm van de lamp is direct afgeleid van zijn functie om optimaal licht te verspreiden zonder te verblinden. De meerdere schermen breken het licht op zo'n manier dat er een aangename, diffuse verlichting ontstaat. De PH5 is nog steeds even populair en inmiddels verkrijgbaar in veel toffe kleuren, dus passend in elk interieur. 


Het Design museum in Kopenhagen is een must visit als je van design houdt! Je vindt er een uitgebreide collectie van Deens design & je kunt iconische stukken van bekende ontwerpers zoals Arne Jacobsen en Hans Wegner bewonderen.

De collectie van het Vitra Design Museum is een van de belangrijkste collecties van meubeldesign in de wereld. Het Museum is er vooral op gericht om de geschiedenis van design over te brengen en te koppelen aan het heden Je vindt hier alle toonaangevende ontwerpen en leert alles over hoe ze tot stand zijn gekomen. 

Ben jij klaar om te investeren in een tijdloos interieur?

Door gebruik te maken van natuurlijke materialen en bijzondere designklassiekers wordt jouw nieuwe interieur tijdloos, en daardoor altijd actueel.

Neem vrijblijvend contact op voor een kennismaking en laat mij je helpen bij het creëren van jouw stijlvolle en rustgevende interieur.

Tijdloos & actueel

plan een gratis kennismaking

Zo ga jij met een gerust hart keuzes maken voor jouw nieuwe interieur.

ontdek mijn werkwijze

skiss ontwerptraject